Vispārējie XXV latviešu Dziesmu un XV Deju svētki deju kolektīva "Vērgalīte" un kora "Vēl" dalībnieku sociālajā atmiņā - Tetere, Anna (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs Vispārējie XXV latviešu Dziesmu un XV Deju svētki deju kolektīva „Vērgalīte” un kora „Vēl” dalībnieku sociālajā atmiņā mērķis ir noskaidrot, kā veidojas un kā atšķiras divu kolektīvu sociālā atmiņa par vienu notikumu. Darba teorētiskajā daļā detalizēti izskaidrotas rituālu komunikācijas un sociālās atmiņas koncepcijas. Vispārējā konteksta izpratnei izmatotas arī Dziesmu un Deju svētku vēsturiskie un raksturojošie apraksti, kā arī abu kolektīvu raksturojumi. Kontentanalīžu rezultāti liecina, ka abu kolektīvu dalībnieku vidū pastāv pozitīvu atmiņu saglabāšanas princips, to pamatojot ar Dziesmu un Deju svētkiem kā nacionālo apziņu nostiprinošu fenomenu.

The purpose of the Bachelor’s Thesis The XXV Latvian nation - wide Song festival and the XV Dance festival in the social memory of the members of the folk dance group "Vērgalīte" and the choir "Vēl", is to find out how the social memory about one and the same event has been established, and how it differs in two different teams. The theoretical part of this particular Research explains in detail concepts of the ritual communication and the social memory. For the purpose of understanding the general context, the Author has also made use of historic and characterizing descriptions of the Song and Dance Festival, as well as, characteristics of both teams. Results of the content analyses lead to the conclusion, that the principle of preserving positive memories exists among members of both teams, substantiating same by the Song and Dance Festival, as a phenomenon to strengthen the national self – confidence.
The XXV Latvian nation - wide Song festival and the XV Dance festival in the social memory of the members of the folk dance group "Vērgalīte" and the choir "Vēl"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Dziesmu un Deju svētki; VPDK „Vērgalīte”; koris „Vēl”; sociālā atmiņa; rituālu komunikācija