Informācijas atklātības princips un tā galējā robeža: teorijas īstenošana praksē - Jarinovska, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2009)
Promocijas darba mērķis ir pārbaudīt hipotēzi, ka laikmetīgas demokrātiskas valsts tiesiskajai sistēmai jānodrošina sasniegtais informācijas atklātības aizsardzības līmenis publiskas informācijas pieejamības sakarā, kam savukārt jāatbilst vismaz vispārīgi atzītam minimumam. Līdz ar to darba ietvaros apskatīti vairāki jautājumi, tostarp tas, kas uzskatāms par informācijas atklātības aizsardzības līmeĦa minimumu publiskas informācijas pieejamības sakarā, kādas ir šī minimuma optimizācijas iespējas, kas uzskatāms par attiecīgā līmeņa samazinājumu, kādu Latvijas tiesiskā sistēma nosaka informācijas atklātības aizsardzības līmeni publiskas informācijas pieejamības sakarā, vai ir konstatējama atbilstība starptautisko cilvēktiesību dokumentu prasībām un vai un kāda tiesiskās sistēmas pilnveide nepieciešama attiecīgajā aspektā.

The task of the doctoral thesis is to verify the hypothesis that the legal system of contemporary democratic State has to ensure achieved level of protection of freedom of information in respect of accessibility of public information, which, in its turn, has to correspond to at least the generally accepted minimum. Therefore, within the work, there are examined several questions, among them: what is considered to be a minimum level of protection of freedom of information in respect of accessibility of public information; what kinds of possibilities exist for optimising this minimum; what is regard as a decrease of particular level; what level of protection of freedom of information in respect of accessibility of public information is set by the legal system of Latvia; whether the legal system of Latvia corresponds to requirements of international human rights documents and whether and what kind of developments are necessary in respect of this legal system?
Freedom of Information and Its Ultimate Margin: Translating Theory to Reality
Keywords: Juridiskā zinātne; Valsts tiesības; Legal Science; National law