Neverbālā komunikācija arābu un latviešu starpā - Jonina, Inga (Latvijas Universitāte, 2010)
Viens no vissvarīgākajiem cilvēka dzīves sastāvdaļām, bez šaubām, ir komunikācija, jo cilvēks ir sociāla radība un nespēj dzīvot nesaskaroties ar apkārtējiem cilvēkiem. Tā kā mūsdienās cilvēkiem ir atvērtas visas pasaules durvis, tie var iepazīties ar visdažādākajām pasaules kultūrām un tās pārstāvjiem, bet paši cilvēki pat nenojauš, ka komunicēt ar citas, pavisam atšķirīgas, tautas pārstāvjiem var izrādīties daudz grūtāk nekā varētu likties. Darba galvenais jautājums ir neverbālās komunikācijas nozīme un pielietošana arābu un latviešu starpā. Mērķi bija noskaidrot, kas ietekmē kroskulturālo komunikāciju un kāda ir neverbālās komunikācijas loma tajā, kā arī pierādīt, ka neskatoties uz kultūru dažādību, var panākt veiksmīgu komunikāciju arābu-latviešu starpā.

One of the most important components of human life, without doubt, is communication, because human is a social creature and is unable to live without encountering others. Nowadays there are open doors for people all over the world, they can meet wide variety of world cultures and their representatives, but people even dont suspect that communicate with another, complitely different, representative may be more difficult than it seems. Central issue of this work is non-verbal communication’s role and use among Arabs and Latvians. The main goal was to determine what affects cross-cultural communication and what is the role of the non-verbal communication, as well as to demonstrate that despite the diversity of cultures, it’s possible to achieve successful communication between both cultures..
Nonverbal communication among arabs and latvians
Keywords: Āzijas studijas