Elektroķīmiski ģenerētu karbkatjonu ciklizācijas reakcijas - Šilaks, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2019)
Elektroķīmiski ģenerētu karbkatjonu ciklizācijas reakcijas. Šilaks A., zinātniskā asistente Mg. sc. Anna Lielpētere, Dr. Chem, doc. Igors Kļimenkovs. Bakalaura darbs, 208 lappuses, 144 attēli, 5 tabulas, 29 literatūras avoti, 45 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir apkopota informācija par α-alkoksistannānu sintēzi, to pārvērtībām un pielietošanu organiskajā elektroķīmijā. Praktiskajā daļā tika veikta vairāku α-alkoksistannānu sintēze un to anodiskā oksidēšana.

Cyclisation reactions of electrochemically generated carbocations. Šilaks A., research assistant Mg. sc. Anna Lielpētere, Dr. chem., doc. Igors Kļimenkovs. Bachelor thesis in organic chemistry, 208 pages, 144 figures, 5 tables, 29 literature references, 45 appendices. In Latvian. This work summarizes information about α-alkoxystannanes, their syntheses and use in organic electrochemistry. The experimental part explores the synthesis of α-alkoxystannanes and their subsequent anodic oxidation.
Cyclisation reactions of electrochemically generated carbocations
Keywords: Ķīmija; α-ALKOKSISTANNĀNS; ORGANISKĀ ELEKTROĶĪMIJA; ANODISKĀ OKSIDĒŠANA; KODOLMAGNĒTISKĀS REZONANSES SPEKTROMETRIJA