Vērtspapīru tirgi Baltijā, to izmaiņas uz attīstīto valstu fona - Vasiļjevs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2009)
Finanšu krīzes laikā gandrīz visas valstis ir sajutušas tās radītās sekas, kas izpaužas kā milzīgs akciju cenu kritums un tam sekojoša ekonomiskā recesija. Darba mērķis ir izpētīt vērtspapīru tirgus Baltijā, analizējot valstu akciju indeksu un parāda vērtspapīru vērtības, atklājot akciju vērtību saistību valstu starpā pirmskrīzes un krīzes laikā un sasaistot tos ar parāda vērtspapīru vērtībām. No 2006. gada līdz 2009. gadam Baltijas akciju indekss nokritās par 66%. Toties Baltijas parāda vērtspapīru tirgus popularitāte ir pieaugusi, jo valsts parāda vērtspapīri skaitās visdrošākie no vērtspapīru veidiem un to procentu likmes pēdējā gada laikā pieauga. Šis darbs dod vispārēju situācijas redzējumu par Baltijas vērtspapīru tirgu krīzes laikā. Un tā kā finanšu krīze skāra praktiski visas nozares, tad visu pētījumu veikšanā var smelties informāciju no šī darba.

In the time of financial crisis almost all countries were affected by it. It results in enormous stock price decrease, which is followed by economic recession. The aim of this paper is to explore the securities market in the Baltic by analyzing the values of the government stock indexes and bonds; to unveil the connection between countries with respect to stock market before and after the crisis; and to knit it together with bond values. From 2006 till 2009 the Baltic stocks’ index fell by 66%. On contrary the popularity of Baltic bond market has increased, because bonds are thought of as the safest type of securities and interest rate of those has steadily increased. This paper provides overall knowledge of the Baltic securities market during the time of crisis. And as financial crisis has affected all industries, then this paper can be used to achieve useful information for different kind of researches, especially for the in-depth securities analysis.
Securities markets in the Baltics, its changes in the background of advanced countries
Keywords: Ekonomika