Biznesa plāns kā žanrs - Līcis, Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2014)
Šis bakalaura darbs apskata biznesa plānus kā žanru. Biznesa plāns jaunam biznesam ir viens no pirmajiem un svarīgākajiem komunikācijas kanāliem ar investoriem, partneriem un darbiniekiem. Šī pētījuma mērķis ir pētīt biznesa plānu no žanra perspektīvas un analizēt tā raksturīgākās struktūras iezīmes. Izanalizējot 10 biznesa plānus, tika noskaidrots, ka biznesa plānam kā žanram ir savs komunikatīvais mērķis, saturs un struktūras elementi. Galvenie komunikatīvie mērķi ir ieinteresēt un plānot. Bakalaura darba empīriskajā daļā tā autors ir izstrādājis biznesa plāna struktūras prototipu un, balstoties uz šī prototipa, radījis arī biznesa plānu sevis realizētajam „ByRack” projektam. Šī darba saturs varētu noderēt biznesa angļu valodas pasniedzējiem un apguvējiem, kā arī biznesa plānu rakstītājiem. Atslēgas vārdi: žanrs, komunikatīvais mērķis, diskursa kopiena, gājieni, biznesa plāns

This Bachelor Thesis investigates business plans as a genre. For a new company, a business plan is one of the first and most important communication channels towards investors, partners and employees. The aim of this research was to study business plans from the genre perspective and to analyze their structural features. While analyzing 10 business plans, it was discovered that business plans as a genre have their own communicative purpose, substance and structural elements. The main communicative purposes are to interest and to plan. In the empirical part of this Bachelor Thesis, the author has created a business plan prototype, and, following this prototype, also a business plan for his project ‘ByRack’. The contents of this paper might be useful to Business English teachers and learners, as well as business plan writers. Key words: genre, communicative purpose, discourse community, moves, business plan
Business Plan as a Genre
Keywords: Valodniecība