Jaunatnes politika Ikšķiles novadā - Strepmanis, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “Jaunatnes politika Ikšķiles novadā” mērķis ir izpētīt jaunatnes politikas ieviešanu Latvijā un Ikšķiles novadā. Darba autors izvirzījis teorētisko pieņēmumu, ka – Jaunatnes politika Latvijā un Ikšķiles novadā tiek īstenota atbilstoši normatīvajiem aktiem. Pētījuma teorētisko bāzi veido rīcībpolitikas skaidrojums un rīcībpolitikas analīzes skaidrojums. Pētījuma pamatā empīriskajā daļā izmantota kvalitatīvā kontentananalīze, ex-post novērtējums un dokumentu analīze. Galvenie secinājumi atklāj, ka jaunatnes politika Latvijā tiek aktīvi īstenota kopš jaunatnes likuma izveides un pieņemšanas. Kā starpnozaru rīcībpolitikai tai ir savi trūkumi, kuri ir saistīti galvenokārt ar plašām definīcijām. Atslēgvārdi: jaunatnes politika, Ikšķiles novads, rīcībpolitikas izvērtējums.

Bachelor Thesis on the theme “Youth policy in Ikskile Municipality” aims to explore the introduction of Latvian youth policy and in Ikskile Municipality. The author has put forward a theoretical assumption that youth policy in Latvia and Ikskile Municipality is being implemented in accordance with the laws and regulations. In order to form theoretical basis for the research consists of policies and policy analysis explanation. The study is based on empirical part use of qualitative content analysis, ex-post evaluation and documentary analysis. Key findings of the given Thesis reveal that Latvian youth policy is being actively implemented since youth law was established and adopted. As a cross-sectoral policy it has its drawbacks, which are mainly related to extensive definitions. Key words: youth policy, Ikskile Municipality, policy analysis.
Youth policy in Ikskiles municipality
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); jaunatnes politika; Ikšķiles novads; rīcībpolitikas izvērtējums; youth policy; Ikskile Municipality