Zinātniskās un tehnoloģiskās kompetences informatīvās sistēmas izstrāde Latvijas Universitātē - Mitrofanova, Anna (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā ir aprakstīts Latvijas Universitātes zinātniskās un tehnoloģiskās kompetences informatīvās sistēmas (LU ZTK IS) izstrādes process, sākot no sistēmas izstrādei nepieciešamas informācijas vākšanas līdz realizācijai. Darbā aplūkoti līdzīgu sistēmu piemēri un analizētas to īpašības, pievērsta uzmanība arī sistēmām, kuras izmanto citās universitātēs. Darbā ir aprakstītas LU ZTK IS realizācijā izmantotas tehnoloģijas, kā arī veikta sekojošu realizācijas problēmu analīze: datu apmaiņas mehānisma īstenošana LU ZTK IS, statistikas uzkrāšana, vairāku valodu atbalstīšana, attēlu glabāšana un publicēšana. Darbā ir aplūkotas arī nākotnes iespējas sistēmas attīstībai un pilnveidošanai.

This paper describes the process of science and technological competence information system development at Latvian University (LU ZTK IS) - from data collection to implementation. This work explores this class systems’ examples and analyses their features, paying attention on systems, that are used at other universities. This paper also describes technologies used for development of the project. The following implementation problems are examined: realization of data exchange mechanism in LU ZTK IS, statistics collection, multiple language support, image storage and publication in LU ZTK IS. This paper also considers possible future improvements and additions in the system.
Developing science and technological competence information system at the University of Latvia
Keywords: Datorzinātne