Atmiņas institūciju sadarbība digitālo arhīvu veidošanā - Buce, Ināra (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba pētījuma temats ir atmiņas institūciju sadarbība digitālo arhīvu veidošanā. Veiksmīga sadarbība starp atmiņas institūcijām, nacionāla mēroga digitalizācijas stratēģijas izstrāde un politisks atbalsts var nodrošināt procesa augstu kvalitāti un digitālo arhīvu ilgtspējīgu pastāvēšanu. Maģistra darba pētījuma mērķis ir, izmantojot Zahmana ietvaru uzņēmuma arhitektūrai, noskaidrot, vai sadarbība digitālo arhīvu veidošanā starp Latvijas atmiņas institūcijām ir optimāla, ar stratēģisku virzību. Pētījuma rezultāti liecina, ka sadarbība starp atmiņas institūcijām ir nepietiekama, notiek atsevišķu projektu ietvaros. Pagaidām trūkst vienotas stratēģijas, tiek strādāts pie tās izveides. Atslēgvārdi: sadarbība, atmiņas institūcijas, digitālais arhīvs, digitālā bibliotēka, digitālā krātuve, digitālais repozitorijs.

The subject of this Master thesis is collaboration of memory institutions in developing digital archives. Successful collaboration among the memory institutions, developing a national digitization strategy can ensure high quality of the process and sustainability of digital archives. The aim of the Master thesis research is, by using the Zachman Framework for Enterprise Architecture, enquire whether the collaboration among the Latvia memory institutions in developing digital archives is optimal and strategically directed. The research results show that collaboration among memory institutions is insufficient, limited to particular projects. An unified strategy is missing, and the process of developing the strategy is taking place. Keywords: collaboration, memory institutions, digital archive, digital library, digital repository.
Collaboration of memory institutions in the forming of digital archives
Keywords: Bibliotēkzinātne