Apdeguma traumas pacientu aprūpe pēc autodermoplastikas - Kurlova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma – “Apdeguma traumas pacientu aprūpe pēc autodermoplastikas”. Tēmas aktualitāti nosaka apdeguma traumas specifiskā būtība, kura rada ādas bojājumu un viena no pieejamām ārstēšanas metodēm, kad dabīgie šūnu reģenerācijas procesi nespēj tikt galā ar ādas bojāto daļu atjaunošanu, ir operācija – autodermoplastika. Darba mērķis ir analizēt aprūpi pēc autodermoplastikas apdeguma traumas pacientiem. Pētniecības uzdevumi ir analizēt literatūru un informāciju par apdeguma traumu un autodermoplastiku, izstrādāt un veikt interviju, apkopot un analizēt iegūtos datus, izdarīt secinājumus. Pētniecības jautājums: kāda ir aprūpe pēc autodermoplastikas apdeguma traumas pacientiem. Pētniecības instruments: intervijas jautājumi. Pētniecības metode - kvalitatīvā pētniecības metode. Iegūtie dati sniedz izvērstu un aktuālu aprūpes ainu un liecina, ka apdeguma traumas pacientu aprūpe pēc autodermoplastikas ir specifisks, daudzpusīgs un ietilpīgs aprūpes process. Darbs sastāv no 70 lpp., 14 tabulām. Izmantoti 30 literatūras avoti ( 8 latviešu, 6 angļu, 16 krievu valodā)

Bachelor thesis – “Medical care of the patient with burn injury after skin auto grafting”. Thesis relevance is based on the specifics of a skin burns, one of the recoveries methods, when skin cells regeneration is not enough to recover the damaged skin area, is skin auto grafting. Aim of bachelor thesis is to analyse medical care of a patient after skin auto grafting. Research target is to analyse publications and information about skin burn injury and skin auto grafting, to prepare and perform an interview, summarize and analyse obtained data, to develop the conclusion. Research question: what is medical care for patients with skin burns after skin auto grafting. Research tool: interview. Research method: qualifying method. Obtained data showed the full process of medical care of a patient after skin auto grafting and concludes, that skin burn care after skin auto grafting is very specific, versatile and difficult process. The work consist 70 pp., 14 tabeles. 30 literature sources were used ( 8 in latvian, 6 in anglish, 16 in russian)
Medical care of the patient with burn injury after skin auto grafting
Keywords: Medicīna; apdeguma trauma; autodermoplastika; aprūpe; medical care; skin burn trauma