Fiziskas slodzes ietekme uz reakcijas laiku sportistiem - Šerpa, Evita (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts uz 30 lapām. Darbs satur 11 attēlus, 29 literatūras avotus. Mērķis: noteikt fiziskas slodzes ietekmi uz reakcijas laiku un uzmanības procesiem. Metode: skriešanas radītā fiziskā slodze tika kontrolēta izmantojot pulsa-oksimetru. Pētījuma dalībnieku reakcijas laiks tika noteikts, izmantojot datorizētu Reakcijas laika testu, uzmanības procesi tika analizēti, izmantojot Meklēšanas uzdevumu. Rezultāti: sportistiem reakcijas laiks fiziskas slodzes laikā pasliktinās, bet spēja koncentrēt uzmanību uzlabojas. Sportistu spēja koncentrēt uzmanību fiziskas slodzes laikā ir labāka, un reakcijas laiks miera apstākļos ir ātrāks nekā nesportistiem. Atslēgas vārdi: fiziska slodze, uzmanības procesi, reakcijas laiks, sportisti, nesportisti.

Bachelor thesis is written in Latvian on 30 pages. It contains 11 images and 29 literature references. Purpose: to determine the effect of physical activity on reaction time and attention. Method: running related physical activity was controled using pulse – oximeter. Reaction time was determined using Reaction time test, attention was analized using Visual search task. Results: ahtletes simple reaction time increased during physical activity, but it was better than non-athletes in a resting stage. Ability to concentrate attention during physical activity impoved for athletes and this ability was better than in non-athletes during physical activity. Keywords: physical activity, attention, reaction time, athletes, non – athletes.
Effect of physical activities on reaction time in athletes
Keywords: Fizika; fiziska slodze; uzmanības procesi; reakcijas laiks; sportisti; nesportisti