Ārpustiesas kriminālprocesa pabeigšanas vienkāršotie veidi - Medika, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā “Ārpustiesas kriminālprocesa pabeigšanas vienkāršotie veidi” autore analizē vienkāršoto procesu piemērošanas kārtību un priekšnoteikumus. Darba gaitā detalizētāka uzmanība tiek pievērsta ārpustiesas kriminālprocesa pabeigšanas vienkāršotajiem veidiem, saistībā ar kuriem tiek aplūkots procesuālo un materiālo tiesību normu regulējums, tiesībzinātnieku viedokļi, tiesu prakse, kā arī ārvalstu prakse attiecībā uz minētā kriminālprocesa piemērošanas kārtību. Bakalaura darba mērķis ir padziļinātāka ārpustiesas kriminālprocesa pabeigšanas vienkāršoto veidu izpēte un analīze, lai izprastu pēc kādiem kritērijiem tiek vērtētas šo kriminālprocesa pabeigšanas veidu piemērošanas iespējas un kādi ir problēmjautājumi ar kuriem ir iespējams saskarties to piemērošanas un izpildes gaitā.

The author of the Bachelor's paper “Simplified types of completion of out-of-court proceedings” examines the procedures and preconditions of simplified procedure application focusing on the simplified types of completion of out-of-court proceedings, which deal with the regulation of procedural and material legal provisions, the opinions of judicial scientists, the practice of the courts, and foreign practices in relation to procedures for the application of the said criminal proceedings. The aim of the paper is to research and analyse the simplified types of completion of out-of-court proceedings in order to understand the criteria for assessing the feasibility of the forms of completion of criminal proceedings and the challenges that can arise during their application and enforcement.
Simplified types of completion of out-of-court proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; Vienkāršotais process; Ārpustiesas kriminālprocesa pabeigšanas vienkāršotie veidi; Vienkāršotā procesa piemērošanas priekšnoteikumi; Kriminālprocesa izbeigšana; Soda aizstāšana