Bagātības nevienlīdzīgā sadale pasaulē. Taksācija pārdales ģenēzē un nākotnes perspektīvas - Feldberga, Evita (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarbā ar nosaukumu "Bagātības nevienlīdzīgā sadale pasaulē. Taksācija pārdales ģenēzē un nākotnes perspektīvas" ir atspoguļota globāli aktuāla problēma – bagātības koncentrācija. Par bagātību šī darba ietvaros tiek uzskatīts finanšu kapitāls un tā sniegtās iespējas, būrtiska un pārnestā nozīmē. No situācijas mazattīstītajos pasaules reģionos, kur lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo pastāvīgā nabadzībā, līdz attīstīto valstu pārticības līmenim un atsevišķu indivīdu pārbagātībai pastāv plašs labklājības diapazons, kas ir grūti skaidrojams. Tādēļ mūsdienu bagātības nevienlīdzīgā sadale starp pasaules reģioniem un indivīdiem ir aktuāls un būtisks globāla mēroga temats. Darba mērķis ir skaidrot nevienlīdzīgās bagātības pārdales iemeslus, pievēršot īpašu nozīmi taksācijai un tās ietekmei pārdales ģenēzē. Lai sasniegtu uzstādīto mērķi, autors apskata bagātības pārdali no vēsturiskā aspekta, raksturo mūsdienu situāciju un analizē nevienlīdzības iemeslus.

Diploma thesis “Inequality in world's wealth distribution. Taxation’s role in redistribution and future prospects” reflects pressing global problem -concentration of wealth. In the context of this paper wealth is considered as financial capital and opportunities provided by it, literally and figuratively. It’s not easy to explain why there is such a wide range of levels of wealth between the developing countries where most of the people live in chronic poverty and the level of economical safety in developed countries and some individuals. That is why inequality in world's wealth distribution between countries and individuals is timely and important topic. The purpose of this paper is to explore reasons behind unequal distribution of world’s wealth, particularly paying attention to taxation and its role in redistribution. In order to achieve the set aim of this paper the Author reviews distribution of wealth from historical perspective, describes today’s situation and analyzes the reasons of inequality.
Inequality in world's wealth distribution. Taxation's role in redistribution and future prospects
Keywords: Ekonomika