Revīzijas veikšana uzņēmumā A/S „Balticom” - Žmurins, Rodions (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir “Revīzijas veikšana uzņēmumā A/S „Balticom”. Maģistra darba galvenais mērķis ir raksturot kontroles veidus un revīzijas veikšanas procedūras, kā arī veikt esošo risku novērtēšanu, sniegt priekšlikumus to sekmīgai risināšanai. Maģistra darbs sastāv no 4 nodaļām un 24 apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aplūkots uzņēmuma raksturojums. Otrajā nodaļā notiek iepazīšanas ar uzņēmuma grāmatvedības sistēmu, aprakstīti uzņēmuma darbības riski. Trešajā nodaļā tiek aprakstīti vispārējie revīzijas principi un revīzijas mērķi. Ceturtajā šī darba nodaļā aprakstīti uzņēmuma revīzijas gaitā veikto grāmatvedības un kontroles sistēmu un risku samazināšanas uzlabojumi. Aplūkota revīzijas risku būtība un analīze. Šī darba izstrādāšanā izmantoti spēkā esošie normatīvie akti, dažādu autoru publikāciju apkopojums un uzņēmuma dokumentācija.

The theme of the master degree paper is “Audit at the A/S „Balticom” company”. The main objective is to characterize the types of control, their nature and implementation procedures, as well as to assess risks, and to offer suggestions for successful problem solving. The master degree paper consists of 4 chapters and 24 subchapters. In the first chapter the company description is inspected. In the second chapter there is an acquaintance with accounting system of the company,and the general risks are described. The third chapter deals with general principles and audit purposes. The fourth and the final chapter consists of improvements of accounting,control system and procedures of reduction of risks. Auditing risks are considered. Valid legal acts and compilation of publications by various authors have been used in the elaboration of this paper.
Audit at the A/S "Balticom" company
Keywords: Ekonomika