Ilgtspējīga attīstība Liepājā - Bogdanova, Aļona (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās ilgtspējīgas attīstības koncepcija ir kļuvusi prioritāra starptautiskajā sabiedrībā. Darba mērķis ir noskaidrot Liepājas ilgtspējīgas attīstības problēmas. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek sniegta teorētiskā informācija par ilgtspējīgu attīstību un to nozīmi pilsētā. Otrajā nodaļā tiek izanalizētas ilgtspējīgas attīstības dimensijas Liepājas griezumā un veikta pilsētas SVID analīze. Trešajā nodaļā tiek veikta Liepājas pilsētas Domes personāla ekspertaptaujas rezultātu analīze. Darba noslēgumā autore ir formulēja 18 secinājumus, kuri atspoguļo Liepājas ilgtspējīgas attīstības problēmas, un izvirzīja 12 priekšlikumus to risināšanai. Bakalaura darba apjoms ir 73 lapaspuses. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un tajā ir iekļautas 17 tabulas, 25 attēli un 1 pielikums. Atslēgvārdi: ilgtspējīga attīstība, vides dimensija, ekonomiskā dimensija, sociālā dimensija, Liepāja.

Nowadays the concept of sustainable development has become a priority for the international community. The aim of this thesis is to identify sustainable development problems in Liepaja. The work consists of three chapters. The first chapter provides theoretical information about sustainable development and its role in the city. The second chapter analyzes dimensions of sustainable development perspectives of Liepaja. In conclusion of this chapter a SWOT analysis of Liepaja is provided. The third chapter deals with Liepaja city Council staff survey results. In the end of the work, the author made 18 main conclusions and also had drawn 12 suggestions, which are addressed to the Liepaja city Council departments. Bachelor thesis has 73 pages. The work is written in Latvian and includes 17 tables, 25 images and 1 appendix. Key words: sustainable development, environmental dimension, economic dimension, social dimension, Liepaja.
Sustainable development in Liepaja
Keywords: Vadībzinātne