Uzņēmuma "X" finansu analīze - Burakovs, Vadims (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba mērķis ir veikt uzņēmuma A/S “Liepājas autobusu parks” finansu analīzi ar dažādām metodēm, lai novērtētu uzņēmuma darbības finansiālos rezultātus un finansiālo stāvokli, tā rezultātā noteikt panākumus un problēmas uzņēmuma darbībā, kā arī izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības rezultātu uzlabošanai un finansiālo stāvokļa kontrolei. Darbā pirmajā nodaļā tiek raksturota finanšu analīzes būtība un nepieciešamība, tas ir, finanšu analīzes nozīme vadības lēmumu pieņemšanā, finanšu pārskatu analīzes saturs un metodes, analīzē izmantojamie radītāji. Darbā otrajā nodaļā tiek raksturota bilances uzbūve un veikta uzņēmuma A/S “Liepājas autobusu parks” bilances vertikālā analīze. Tā kā finanšu rādītāji raksturo bilances aktīva un pasīva posteņus, bruto un neto finanšu rezultātus, kā arī attiecības starp peļņas -zaudējumu aprēķina un bilances sastāvdaļām, šajā nodaļā liela uzmanība ir pievērsta finanšu rādītāju aprēķināšanai un analīzei. Darbā trešajā nodaļā tiek veikta detalizēta problēmu analīze pilnīgākam priekšstatam par uzņēmuma finansiālo stāvokli un maksātspēju. Diplomdarbs noslēdzas ar secinājumiem un priekšlikumiem par uzņēmuma A/S “Liepājas autobusu parks” finansu analīzes veikšanas rezultātiem.

This graduation paper is developed to make the financial analysis of the enterprise A/S “Liepājas autobusu parks”, using different methods. As the result one can evaluate the financial results and instant situation of the enterprise. In the first chapter of the paper the essence and the necessity of the financial analysis is described, meaning the importance of financial analyses in the managerial decision making process, the content of analyses of financial reports and methods, the results used in analyses. In the second chapter the balance sheet is described and the vertical analysis of the balance sheet of the enterprise A/S “Liepājas autobusu parks” is managed. As the financial parameters describe the active and passive indicators of balance sheet, gross and net financial results, as well the ratio between the calculations of the profit – losses and different components of the balance sheet, in this chapter the greet attention is paid to the calculation and analyses of the financial indicators. There also is made the detailed problem analyses to make more complete perception of the financial situation and paying capacity of the enterprise.
"X" Company financial analysis
Keywords: Finanšu menedžments