Latvijas-Vācijas kravu pārvadājumu īpatnības caur online kravu biržām - Zabeckis, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba autors ir Latvijas Universitātes 4. Kursa students. Pētījuma nosaukums ir „Latvijas – Vācijas kravu pārvadājumu īpatnības caur online kravu biržām”. Pētījuma mērķis ir, noskaidrojot online kravu biržu darbības principus, salīdzināt tos ar patstāvīgiem kravu pārvadājumiem un dot priekšlikumus transporta uzņēmuma darbības uzlabošanai. Darba tēmas aktualitāte, pēc autora domām, šodien ir liela, jo Latvijas ģeogrāfiskais novietojums ir piemērots tranzīta un kravu pārvadajumu organizēšanai un palielināšai. Līdz ar ekonomiskās krīzes iestāšanos, kravu pārvadājumu apjoms saruka, un online kravu biržas ir veids kā kravu pārvadātājiem nodrošināt un organizēt kravu pārvadājums. Darbs satur informāciju par kravu pārvadājumiem, sniedz detalizētu informāciju un pārskatu par auto kravu pārvadājuma tendencēm un online kravu biržām. Tiek definēti riski darbā ar online kravu biržām. Pētījums sastāv no 3 daļām: -Definēta loģistika, auto kravu pārvadājumi, kravu pārvadājumu iespējas. -Pētījumā aplūkota autotransporta statistika un cargo.lt online kravu birža, un veikta datu analīze. -Analizētas ar online kravu biržām saistītās problēmas un to iespējamie risinājumi, un ieteikumi transporta pārvadājuma uzņēmumiem. Diplomdarbs ir sastādīts latviešu valodā, tā apjoms ir 62 lapaspuses datorsalikumā un darbā ir izmantotas 11 grāmatas un 13 interneta avoti. Darbs satur 16 attēlus un 9 tabulas

The author of bachelor’s thesis is a 4th year student of the Latvian University. The title of bachelor’s thesis is „Latvian – German cargo transportation specificēs through online cargo markets”. The main goal of the research is to clarify main specifics of online cargo markets compare them with permanent cargo transportation and make suggestions for transportation business company. Importance of this topic by author thaughts is very big. Latvian geographical location is suitable for transit and cargo transportational business. With economical crisis transportation statistics were lovered and there is need of new progresive ways how companies can organizē their transportations. Bachelor’s thesis holds information about cargo transportation and gives detailed information on transportation tendencies and analysis of online cargo market and defined its risks. The research consists of three parts: -Difining automobile cargo transportation, freight oportunities. -Consists of the research and analysis of online cargo market. -Describes the online cargo market problems and posible solutions. Research is held in Latvian, consists of 62 pages, 11 books and 13 internet sources. Bachelors thesis includes 16 charts and 9 tables
Latvian-German cargo transportation specifics through Online cargo markets
Keywords: Vadībzinātne