Personaža poētika Ivana Lukaša romānā “Musorgska nabaga mīlestība”. - Nazarovs, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs ir veltīts I. Lukaša daiļrades poētikas pētījumam. Autors veic „literārā varoņa” jēdziena analīzi, kā arī pēta viņa pamatfunkcijas un veidošanas pamatprincipus. Īpaša uzmanība tiek pievērsta literāro tēlu veidošanas paņēmieniem, ko izmantoja I. Lukašs savā daiļradē. Pētijums var ieinteresēt filologus, kuri nodarbojas ar līdzīgu problemātiku vai izskata I.Lukaša biogrāfiju un darbus, kā arī visus lasītājus, kas interesējas par doto jautājumu.

The bachelor paper is devoted to the research of the poetics of I. Lukash’s literal creativity. The author carries out the analysis of „character” meaning, explores its functional and making basic principles. The special attention paid to characters making principles that were used by I. Lukash in his literal creativity. The present research can be interesting to philologists who are engaged into the similar studies or are exploring I. Lukash’s biography or literal creativity, and also to all types of readers interested in the discussed issue.
Character Poetics in the novel “Poor love of Mussorgsky” by Ivan Lukash.
Keywords: Valodniecība; персонаж; поведение; характер; портрет; система персонажей