AS "Reģionālā investīciju banka" darbības analīze un attīstības iespēju izvērtējums - Budu, Elīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir AS “Reģionālā investīciju banka” darbības analīze un attīstības iespēju izvērtējums. Salīdzinoši mazā valstī ir liels komercbanku un to filiāļu skaits, lai piesaistītu klientu un veiksmīgi darbotos Latvijas finanšu tirgū būtiski ir nostiprināt bankas pozīciju un lomu valstī, bankai ir nepārtraukti jāattīstās un jāpiedāvā saviem klientiem jauni, izdevīgi pakalpojumi un jāuztur savi finanšu rādītāji pietiekoši augsta līmenī ar izaugsmes dinamiku. Bakalaura darba mērķis ir izvērtēt AS “Reģionālā investīciju banka” darbības rādītājus un vietu Latvijas komercbanku tirgū, identificēt tās stiprās un vājās puses, kā arī izstrādāt priekšlikumus tās attīstības iespējām nākotnē. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, autore izvirza tādus uzdevumus kā teorētiskās informācijas pētīšanu par komercbanku lomu finanšu tirgū, Latvijas komercbanku attīstības un struktūras izpēti, statistisko datu apkopošanu un analīzi, kā arī RIB rādītāju izpēti un analīzi. Uz finanšu rādītāju analīzes pamata, autore izvirzīja pieņēmums nākotnes iespējām un sniedza priekšlikumus finansiālās stabilitātes sasniegšanai.

The subject of Bachelor`s project is “JSC “Regionala investiciju banka” business analysis and assessment on the possibility of development”. There is a bulk number of commercial banks and their branches are operating in relatively small country. With intent to attract more customers and successfully attend on Latvian financial market it’s important to strengthen Banks position and their role in the country. The Bank should be constantly developing and offering new, profitable services to their clients, and, accordingly, maintaining the financial indexes in high level as well as performing the growth dynamics. The main objective of the Bachelor’s project is to estimate JSC “Regionala investiciju banka” strengths and weaknesses and make suggestions for the Bank future developments, assessing the financial stability of indicators and market position by comparing them with the Latvian overall banking indexes. In order to reach the mentioned objective, the author raises the following primary tasks– the theoretical information research about market position of commercials banks, Latvian commercial banks development and structures research, statistical data collection and analysis, as well as RIB indicators overview and analysis. Based on the financial indicators analysis, the author made suggestion for further development possibilities and made pivotal proposals for achieving financial stability.
JSC "Regionala investiciju banka" Business Analysis and Assessment on the Possibility of Development
Keywords: Ekonomika; komercbanka; finanšu rādītāji; RIB; aktīvu un pasīvu struktūra; likviditāte