Skolotāju un vecāku sadarbības svētku pasākumu sagatavošanā pirmsskolas izglītības 2.posmā - Kalinina, Elena (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbs: Skolotāju un vecāku sadarbība svētku pasākumu sagatavošanā pirmsskolas izglītības 2. posmā Autore: Elena Kalinina Zinātniskā vadītāja: Ilze Miķelsone Kvalifikācijas darba apjoms: 33 lpp., 10 attēli, 3 tabulas, izmantoti 38 literatūras avoti, pievienoti 2 pielikumi Kvalifikācijas darbs izstrādāts ar mērķi teorētiski pētīt un empīriski pamatot ieteicamās vecāku un skolotāju sadarbības formas svētku pasākumu organizācijā pirmsskolas pedagoģiskajā procesā otrajā posmā. Teorētiskā daļā sniegts ieskats par ģimenes lomu pirmsskolas vecuma bērna personības attīstībā, analizēti svētku pasākumi kā nozīmīgs kultūras vērtību izpratnes veidošanas elements pirmsskolas vecumā, kā arī raksturotas skolotāju un vecāku sadarbības formas svētku pasākumu organizācijā pirmsskolas pedagoģiskajā procesā. Empīriskā daļā raksturotas formas, kā var vecākus iesaistīti svētku pasākumu gatavošanā. Pētījuma rezultāti ļauj konstatēt, ka bērniem veidojas labāka izpratne par svētku pasākumu nozīmi, ja to sagatavošanā ir iesaistīti arī vecāki.

Qualification work: Collaboration of teachers and parents in the preparation of festive events in the 2nd stage of preschool education Author: Scientific manager: Ilze Miķelsone Scope of qualification work: 33 pages, 10 images, 3 tables, used 38 literature sources, attached 2 appendices The qualification work was developed with the aim of theoretically researching and empirically justifying the recommended forms of cooperation between parents and teachers in the organization of festive events in the preschool pedagogical process in the second stage. In the theoretical part, an insight into the role of the family in the personality development of a preschool child is provided, festive events are analyzed as an important element of creating an understanding of cultural values at preschool age, and the forms of cooperation between teachers and parents in the organization of festive events in the preschool pedagogical process are characterized. The empirical part describes the ways in which parents can be involved in the preparation of festive events. The results of the research allow us to establish that children develop a better understanding of the importance of holiday events if their parents are also involved in their preparation.
The role of cooperation between teachers and parents in the preparation of holiday events in the 2nd stage of preschool education
Keywords: Izglītības zinātnes; pirmsskolas otrais posms; ģimenes un izglītības iestādes sadarbība; svētku pasākumi pirmsskolas izglītības iestādē; Mārtiņdiena