Kravu pārvadājumu uzņēmumu finanšu analīze - Mertena, Megija (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba temats ir kravu pārvadājumu uzņēmumu finanšu analīze, fokusējoties uz nozares tendencēm un galvenajiem finanšu rādītājiem. Darba ietvaros tiek analizēti SIA “DHL Logistics Latvia”, SIA “Schenker” un SIA “Kuehne+Nagel” likviditātes un maksātspējas rādītāji, līdzekļu aprites rādītāji, rentabilitāte, kā arī veikta horizontālā un vertikālā analīze un uzņēmumu salīdzinājums. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz pieejamo literatūru un informāciju, izpētīt, Latvijas kravu pārvadājumu uzņēmumu darbību, veikt finanšu rādītāju analīzi, izvērtēt nozares attīstības tendences un galveno finanšu rādītāju ietekmi uz uzņēmumu stabilitāti un efektivitāti, kā arī izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus to uzlabošanai. Darbs sastāv no vairākām nodaļām, kurās ietverta gan teorētiskā analīze, gan praktiskā finanšu datu izpēte. Tajā ir 61 lappuse, 13 tabulas, 6 attēli un 33 izmantotie literatūras avoti.

The topic of the bachelor's thesis is the financial analysis of freight transport companies in Latvia, focusing on industry trends and key financial indicators. The study examines the liquidity and solvency ratios, asset turnover ratios, profitability, horizontal and vertical analysis of LLC “DHL Logistics Latvia”, LLC “Schenker” and LLC “Kuehne+Nagel”, as well as a comparison of the companies. The aim of the bachelor’s thesis is to analyse the operations of Latvian freight transport companies based on available literature and information, to conduct an analysis of financial indicators, to evaluate industry development trends and the impact of key financial indicators on company stability and efficiency, as well as to draw conclusions and provide recommendations for improvement. The thesis consists of several chapters, including both theoretical analysis and practical financial data research. It contains 61 pages, 13 tables, 6 pictures, and 33 references.
Financial Analysis of Freight Transport Companies
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Finanšu; Analīze; Aktīvu intensitāte; Kravu pārvadājumi uzņēmumi