Krāpšanas un kļūdas starptautiskajā praksē ietekme uz revīzijas procesu - Ceruka, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aplūkotas grāmatvedības kļūdas un krāpšanas no teorētiskā viedokļa. Otrajā nodaļā tiek apskatītas revīzijas procesa kvalitātes uzraudzība pēc starptautisko revīzijas standartu prasībām. Trešajā nodaļā tiek apkopoti krāpšanas gadījumi starptautiskajā praksē, kas nozīmīgi ietekmējuši dažādus cilvēku ikdienas aspektus un arī likumdošanu attiecībā uz uzņēmumu vadību, revīzijām un grāmatvedību. Ceturtajā nodaļā tiek analizētas revidentu kvalitātes kontroles prasības un noteikumi Latvijā un jaunākās likumdošanas izmaiņas, kā arī zvērinātu revidentu darbību un to lomu kļūdu un krāpšanu atklāšanā finanšu revīzijas gaitā.

The diploma thesis consists of four chapters. The first chapter deals with accounting mistakes and fraud from a theoretical point of view. The second chapter deals with the quality control of the audit process in accordance with the requirements of international auditing standards. The third chapter summarizes cases of fraud in international practice that have had a significant impact on various aspects of people's daily lives, as well as legislation on corporate governance, auditing and accounting. Chapter four analyzes the requirements and rules of auditors' quality control in Latvia and the latest legislative changes, as well as the sworn auditors the activities and their role in detecting errors and fraud during the financial audit.
Frand and errors in audit international practise impact on the audit process
Keywords: Ekonomika; kļūdas; krāpšanas; revīzija; revidenti; kvalitāte