Bumbas ātruma driblēšanas tehnikas uzlabošana 13 gadus veciem futbolistiem, izmantojot tehnisko vingrinājumu kompleksu - Ivanovs, Deniss (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbu izstrādāja Deniss Ivanovs. Darba tēma - bumbas ātruma driblēšanas tehnikas uzlabošana 13 gadus veciem futbolistiem, izmantojot tehnisko vingrinājumu kompleksu. Pētījuma mērķis - izpētīt respondentu bumbas vadīšanas dinamikas attīstību pēc autora sagatavota tehnisko vingrinājumu kompleksa izpildes. Pētījuma ilgums 10 mēneši. Darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, astoņām apakšnodaļām un secinājumiem. Pētījuma rezultāti: pētījuma rezultāti parādīja, ka 13 gadus vecu respondentu bumbas vadīšanas kvalitāte uzlabojas, ja treniņu procesā 1-2 reizes nedēļā būs iekļauts tehnisko vingrinājumu komplekss. Autora darbu var izmantot futbola treneri, kuri strādā ar 8-13 gadu veciem futbolistiem, lai uzlabotu bumbas vadīšanas tehniku. Atslēgas vārdi: bumbas vadīšana, tehnika, 13 gadu veci futbolisti.

The qualification work was developed by Deniss Ivanovs. The topic of the work - improvement of ball speed dribbling technique for 13-year-old football players using a complex of technical exercises. The purpose of the study is to investigate the development of the dynamics of the ball control of the respondents after performing technical exercise complexes prepared by the author. The duration of the study is 10 months. The work consists of an introduction, three chapters, eight subsections and conclusions. Research results: the research results showed that 13-year-old respondents. The quality of handling the ball improves if a complex of technical exercises is included in the training process 1-2 times per week. The author's work can be used by football coaches who work with 8-13-year-old soccer players to improve their ball handling technique. Key words: ball handling, technique, 13-year-old footballers.
Improving the technique of dribbling the ball at speed for 13 year old football players using a set of technical exercises
Keywords: Sporta zinātne; bumbas vadīšana; tehnika; 13 gadu veci futbolisti; futbols; vingrinājumu komplekss