Aizkuņģa dziedzera izmeklējuma protokols datortomogrāfijā akūta pankreatīta gadījumā - Rumjanceva, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2023)
Tā kā ik gadu palielinās pankreatīta gadījumu skaits pasaulē, un tas ir aktuāli arī Latvijā, tad pankreatīta diagnostikas loma ir ļoti svarīga un neatņemama. Bakalaura darba tēma “Aizkuņģa dziedzera izmeklējuma protokols datortomogrāfijā akūta pankreatīta gadījumā”. Bakalaura darbs ietver teorētisko un pētniecisko daļu. Darba mērķis ir noskaidrot datortomogrāfijas protokolu aizkuņģa dziedzera akūta pankreatīta gadījumā. Bakalaura darba pētniecības daļas galvenais instruments ir kvalitatīvā pētījuma metode, kurā mērķis ir analizēt zinātniski avoti par aizkuņģa dziedzera datortomogrāfijas izmeklējumiem. Apjoms bakalaura darbam ir 52 lpp., tas sastāv no 4 nodaļām, 11 apakšnodaļām, 5 secinājumiem. Bakalaura darbā izmantoti 41 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: aizkuņģa dziedzeris, akūts pankreatīts, datortomogrāfija, protokols.

As the number of pancreatitis cases worldwide increases every year, and this is also relevant in Latvia, the role of pancreatitis diagnosis is very important and integral. Bachelor's thesis topic "Pancreas examination protocol in computed tomography in case of acute pancreatitis". The bachelor thesis includes the theoretical and research part. The aim of the work is to find out the computed tomography protocol in case of acute pancreatitis of the pancreas. The main tool of the research part of the bachelor's thesis is the qualitative research method, the purpose of which is to analyze scientific sources on computed tomography examinations of the pancreas. The volume of the bachelor thesis is 52 pages, it consists of 4 chapters, 11 subsections, 5 conclusions. 41 literary sources are used in the bachelor thesis. Key words: pancreas, acute pancreatitis, computed tomography, protocol.
Pancreas examination protocol in computed tomography in case of acute pancreatitis
Keywords: Medicīna; Aizkuņģa dziedzeris; Akūts pankreatīts; Datortomogrāfija; Protokols