Noziedzīgu nodarījumu ar tabakas izstrādājumiem muitas jomā kvalifikācijas problemas pirmstiesas procesā - Baumane, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
. Darbā analizēti noziedzīgu nodarījumu ar tabakas izstrādājumiem muitas jomā teorētiskie aspekti un to pielietojums praksē, nosakot noziedzīga nodarījuma kvalifikāciju. Darba mērķis ir noteikt problēmas kvalifikācijas noteikšanā noziedzīgiem nodarījumiem ar tabakas izstrādājumiem muitas jomā pirmstiesas procesā, konstatēt to rašanās cēloņus un sniegt priekšlikumus to risināšanai. Darba uzdevumi – apskatīt esošo normatīvo regulējumu noziedzīgiem nodarījumiem ar tabakas izstrādājumiem muitas jomā, iepazīties ar doktrīnā noteiktām tēzēm, analizēt praksē esošus noziedzīgus nodarījumus un noteikt galvenos pirmstiesas pierādīšanas teorijas virzienus. Tika secināts, ka kvalifikācijas problēmas rodas no pārāk šauras pierādīšanas priekšmeta satura izpratnes, kas rada pierādīšanas defektus pirmstiesas procesā.Darba atslēgvārdi: subjekts, subjektīvā puse, objekts, objektīvā puse, pierādīšanas priekšmets.

. The study provides analysis of theoretical aspects of criminal offenses in tobacco products in the customs field and their practical application, in determining the qualification of the offense. The aim is to identify problems in qualification offenses in tobacco products in the field of customs pre-trial process, to identify their causes and make proposals for their solution. Main tasks of the study are following: to look at the existing regulatory framework of the offenses for tobacco products in the field of customs; to get acquainted with the doctrine of certain theses; to analyze real existing criminal offenses and identify the main lines of the theory of pre-trial proof. The conclusion was that qualification problems arise from too narrow comprehension of evidence subject to proof, that creates defects in pre-trial process. Keywords of the study: subject, subjective side, object, objective side, the subject of proof.
Classification problems in the pre-trial process in tobacco products offences in the field of customs
Keywords: Juridiskā zinātne; subjekts; subjektīvā puse; objekts; objektīvā puse; pierādīšanas priekšmets