Latvijas nekustamā īpašuma tirgus datu kopas izveide un analīze - Rūja, Rolands (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba „Latvijas nekustamā īpašuma tirgus datu kopas izveide un analīze” mērķis ir aplūkot veidus kā no nestrukturētiem datiem, kas ir pieejami tīmeklī, izveidot datu kopu, ko būtu iespējams izmantot dažādiem lietojumiem. Darbā apskatīta esošā situācija datu pieejamībā par Latvijas nekustamā īpašuma tirgu. Aplūkotas datu kopas un atvērtie dati Latvijā, datu un datu kopu kvalitātes novērtēšana, kā arī veidi kā iegūt strukturētus datus no tīmekļa vietnēm un datu ieguves procesu automatizācija. Darba praktiskajā daļā izveidots rasmotājs, kas automatizēti spēj iegūt strukturētus datus no sludinājuma portāla un no tiem izveidot datu kopu, kā arī veikta izveidotās datu kopas analīze. Darba rezultātā sasniegti izvirzītie mērķi, kā arī apstiprināta izvirzītā hipotēze.

The aim of bachelor thesis is to view different ways of how to develop a data set which can have several types of use, from unstructured data that is available on the web. The thesis looks at the existing situation of data availability of the Latvian real estate market. It also looks at available data sets and open data in Latvia, quality review of data sets and data in them as well as ways of acquiring structured data from the web and automatization of data acquiring. In the practical part of the thesis a web scraper has been developed which automatically acquires structured data from advertisement portal and develops a data set from acquired data. Practical part of thesis also includes analysis of acquired data set. The established goals were achieved during this project and the thesis approved.
Data set development and analysis of Latvian real estate market
Keywords: Datorzinātne; tīmekļa rasmošana; datu kopas; Python; nekustamais īpašums