E-apdrošināšanas attīstība Latvijā - Krūmiņa, Jana (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba tēma – „E-apdrošināšanas attīstība Latvijā” izvēlēta, lai veiktu pētījumu par e-apdrošināšanas attīstību, tās perspektīvām, balstoties uz apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju darbību Latvijā, konstatētu priekšrocības un trūkumus šajā jomā, kā arī izstrādātu rekomendācijas e-apdrošināšanas pilnveidošanai un turpmākai attīstībai. Maģistra darba pirmajā nodaļā analizēts: elektroniskās komercijas teorētiskā izpratne, sniegti jēdzienu skaidrojumi dotajā jomā. Otrajā nodaļā autore analizējusi publiskās e-apdrošināšanas jautājumus, tādus kā e- apdrošināšanas veidi, e-apdrošināšanas tiesiskie un organizatoriskie aspekti. Tika apskatīti pieejamie apdrošināšanas tirgus statistikas dati, veiktie pētījumi, spēkā esošā e-komerciju un apdrošināšanu regulējošā Eiropas Savienības un Latvijas likumdošana. Maģistra darba trešajā nodaļā apskatīta e-apdrošināšanas attīstība Latvijā un tās vieta Eiropas Savienības apdrošināšanas pakalpojumu tirgū, kā arī Latvijā sniegto e-apdrošināšanas pakalpojumu apskats. Maģistra darba pētnieciskajā daļā 2012. gada maijā veikts praktisks pētījums, izmantota kvalitatīvā pieeja – pielietota intervēšana, lai varētu analizēt e-apdrošināšanas pakalpojumu attīstības perspektīvu Latvijā. Praktiskajā pētījumā iegūtie rezultāti var tikt izmantoti e-apdrošināšanas turpmākās attīstības veicināšanai Latvijā. Maģistra darbā izmantoti Gailes – Sarkanes, E. , Sūniņas-Markēvičas, K. ,Jurasova A, Kozje D., Žoludja A., u.c autoru darbi, Eiropas Savienības un Latvijas likumdošanas un normatīvie akti, LETA apdrošināšanas nozares apskati, un internetā pieejamie e-apdrošināšanas pakalpojumi. Maģistra darbs satur: 86 lpp. (bez pielikumiem), 11 tabulas, 18 attēlus un 4 pielikumus. Atslēgvārdi – e-apdrošināšana, e-komercija, apdrošināšana, apdrošināšanas polise.

The topic – „E-Insurance development in Latvia” was chosen to carry out a study on e-insurance developments, its prospects on the basis of Latvian insurance service providers, identify strengths and weaknesses in this area, as well as develop recommendations for improving e-insurance and future development. In the first chapter of Master thesis are analyzed: theoretical understanding of electronic commerce, provided explanations of concepts in a given area. In the second chapter he author has analyzed the e-insurance public issues such as e-insurance forms, e-insurance legal and organizational aspects. Were considered available insurance market statistics, studies, existing e-commerce and insurance regulator of the European Union and Latvian legislation. The third chapter of the Master`s work outlines development of e-insurance in Latvia and it`s place in the European Union insurance market, as well as provided insurance services in Latvia. Master thesis research was done in 2012th May and made a practical study used a qualitative approach – interviewing, used to analyze the e-insurance service development perspective in Latvia. A practical study of the results obtained can be used for e-insurance future development in Latvia. Master thesis uses Gaile – Sarkane, E. , Sūniņa-Markēviča, K. ,Jurasova A, Kozje D., Žoludja A., and other author`s works, the European Union and Latvian laws and regulations, LETA insurance industry overviews and online available e-insurance services. Master's thesis includes: p.86 (without attachments), 11 tables, 18 pictures and 4 appendices. Keywords – e-insurance, e-commerce, insurance, insurance policy.
E-insurance development in Latvia
Keywords: Vadībzinātne