Informācijas sinhronizēšana tīklveida struktūrās - Baiža, Baiba (Latvijas Universitāte, 2006)
Nereti sastopama situācija, kad interesējoties par savas dzimtas saknēm tiek sastādīti ciltskoki. Jau vairāk nekā 20 gadus [12] ir fiksēts standarts, kā aprakstīt ciltskokus teksta veidā, un ir pieejama atbilstoša programmatūra ciltskoku ievadīšanai, aktualizēšanai, analīzei un aplūkošanai, kā arī ievietošanai internetā. Tomēr neatrisināta paliek problēma, kad dažādas personas savstarpēji neatkarīgi viena no otras veic izmaiņas ciltskoka informācijā. Darbs veltīts jaunu iespēju izstrādei, kas ļautu „sapludināt“ – sinhronizēt – dažādu personu veidotus vienas dzimtas ciltskokus. Rezultātā iegūstam jaunu ciltskoka versiju, kurā iekļauta iepriekšējo versiju apvienotā informācija. Darbs satur 52 lpp., 19 attēlus, 4 tabulas un 2 pielikumus.

A situation often occurs, when trying to find out about the roots of ones family, family trees are created and described. For over twenty years exists a standard to describe family trees textually and there are programs for creation, update, analysis and displaying, as well as publishing on the internet of family trees. Still unresolved is the problem when several persons independently from one another make changes in the information of a given family tree. This work is devoted to find new possibilities that would allow, “merging” – synchronizing – of family trees created by different authors resulting in a new version of a family tree that would contain the information contained in previous versions. The work contains 52 pages, 19 pictures, 4 tables and 2 appendices.
Synchronization of information in netlike structures
Keywords: Datorzinātne