Starptautiskā tūrisma pieprasījums Latvijas lauku tūrismā - Jermaševiča, Marika (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir starptautiskā tūrisma pieprasījums Latvijas lauku tūrismā. Darba mērķis ir piedāvāt priekšlikumus lauku tūrisma veicināšanai starptautiskajā tūrisma tirgū Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā autors izpēta dažādus tūrisma un lauku tūrisma teorētiskos aspektus no dažādu pasaules zinātnieku viedokļa. Otrajā nodaļā tiek analizēta Latvijas lauku tūrisma attīstība un pieprasījums pēdējo 5 – 10 gadu laikā. Trešā nodaļa vērsta uz lauku tūrisma uzņēmēju aptaujas rezultātu analīzi, kuru autors veicis darba tapšanas gaitā. Darba rezultātā autors sastāda priekšlikumus, kuri vērsti uz lauku tūrisma veicināšanu starptautiskajā tūrisma tirgū. Bakalaura darbs sastāv no 72 lpp. Darbā tiek izmantoti 29 attēli, 5 tabulas un 2 pielikumi. Atslēgvārdi: starptautiskais tūrisms, lauku tūrisms, pieprasījums, piedāvājums.

The theme of the bachelor work is The demand of international tourism in Latvian rural tourism. The aim of the work is to work out proposals to facilitate Latvian rural tourism in the market of international tourism. The bachelor work consists of three chapters. In the first chapter an author explores different theoretical aspects of tourism and rural tourism from a point of view of various world scientists. In the second chapter there are analysed the demand and the development of Latvian rural tourism during the last decade. The third chapter is directed to inquiry analysis of entrepreneurs of Latvian rural tourism that an author have accomplished in the work making process. In the result an author works out proposals directed to facilitation of Latvian rural tourism in the market of international tourism. The bachelor work is written on 72 pages. There are included 29 pictures, 5 tables and 2 additions. Key words: international tourism, rural tourism, demand, supply.
Demand of international tourism in Latvian rural tourism
Keywords: Vadībzinātne