Valsts Kultūrkapitāla fonda mājas lapas satura vadības sistēma - Bojārs, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2007)
Valsts Kultūrkapitāla fonda mājas lapas (www.kkf.lv) satura vadības sistēma paredzēta dinamiskai mājas lapas informācijas izmaiņai, kā arī jaunu informācijas vienību pievienošanai, vai esošo dzēšanai. Papildus ierastai satura vadības sistēmas funkcionalitātei pievienota iespēja datus sinhronizēt ar attālinātu MSSQL serveri, datu ievietošanai mājas lapā, kas VKKF ofisa darbu un mājas lapas satura datu apmaiņu padara daudz vieglāku un mazāk kļūdainu\. Sistēma sastāv no servera (administratīvā) un klienta (publiskā) pusēm, kur sīkāk tiks apskatīta servera puse. Informācijas glabāšanai tiek izmantota viena no izplatītākajām internet-bāzētu risinājumu datubāzēm MYSQL kopā ar PHP programmēšanas valodu.

Content management system for State Culture Capital Foundation home page (http://www.kkf.lv) features content editing as well as adding new pages and deleting existing ones. Next to often used content management system features here is added extra feature for synchronising data with geographicaly distant MSSQL server, that enables website administrator to put dynamic data in webpage and make webpage content and Office work one step closer in data exchange. System consists of server (administrative) and client (public) sides, here we will take a look at server side. For information storage we use MYSQL database, that’s well known for internet-based solutions together with PHP programming language.
Content management system for state Culture Capital Foundation home page
Keywords: Datorzinātne