Daudzkanālu skaņas kodeka funkciju testu automatizācija - Burtnieks, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2017)
Dokuments sniedz ieskatu skaņas pults un kodeka testu automatizācijā. Dokumentā aprakstītā programmatūra ir šo iekārtu funkciju testu automatizācijas skripti. Šo skriptu mērķis ir atvieglot testēšanas procesu. Testu automatizācija nodrošina ātrāku, vienkāršāku un efektīvāku testēšanas procesu. To galvenā priekšrocība ir iespēja tos atkārtoti izmantot, piemēram, kādas funkcijas izmaiņu gadījumā – tie nodrošina to, ka kādu funkciju izmaiņu gadījumā var ātri un ērti pārbaudīt vai konkrētās izmaiņas nav izmainījušas kādas citas funkcijas darbību un ļauj ātrāk atrast, identificēt un salabot jebkādas šāda veida problēmas. Gala rezultāts uzlabo iekārtu testu nodrošinājumu un uzlabo izstrādes procesu noņemot testēšanas slogu no testētājiem un ļaujot tiem pievērsties citu testu izpildei un uzlabojot gala programmatūras produkta kvalitāti.

This document provides insight into automatization of tests of audio console and codec. The software described by this document are the automatization scripts for the functions of these hardware devices. The aim of these scripts is to ease the testing process. Automatization of tests provides faster, simpler and more effective testing process. The main advantage is the possibility to reuse them in case of for example any changes in a specific function – running these tests after said changes provides a quick and handy way to check if the changes have not had some unexpected and unwanted effect on other function and allows for a faster spotting, identifying and fixing of any problems of such nature. The final result improves the test coverage of the hardware and improves the development process by taking some burden off from testers thus allowing them to focus on other, not yet automated tests thus covering more functions and improving the quality of the software end product.
Automatization of tests for functions of multichannel audio codec
Keywords: Datorzinātne; Testēšana; Automatizācija; Skaņas iekārtas; Skaņas programmatūra