Pirkstiņrotaļas 2-3 gadus vecu bērnu pašapklapošanās prasmju sekmēšanai - Čalkova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba temats: Pirkstiņrotaļas 2 - 3 gadus vecu bērnu pašapkalpošanās prasmju sekmēšanai. Kvalifikācijas darba autore: Elīna Čalkova. Kvalifikācijas darba mērķis – teorētiski un praktiski pētīt 2- 3 gadus vecu bērnu pašapkalpošanās prasmju attīstību pirkstiņrotaļās. Darbs sastāv no divām daļām. Darba pirmajā daļā ir sniegtas dažādu pedagogu un psihologu atziņas par pašapkalpošanās prasmēm to apguves nosacījumiem un pirkstiņrotaļu nozīmi prasmju attīstīšanā. Darba otrajā daļā darba autore atspoguļoja empīrisko pētījumu – pedagoģisko izmēģinājuma darbību un novērošanu, noskaidrot pašapkalpošanās prasmju sekmēšanu ar pirkstiņrotaļu palīdzību. Kvalifikācijas darba apjoms: 26 lpp., 7 attēli, 4 tabulas, 29 izmantotās literatūras vienības Atslēgas vārdi: pirkstiņrotaļas, pašapkalpošanās prasmes, pirmsskola, 2-3 gadus veci bērni.

The theme of the qalification work: “Fingerplays for promoting self-care skills for 2-3 year old children” Qualification work author: Elīna Čalkova The goal of the qalification work - theoretical and practical research on the development of self-care skills in finger toys in 2- to 3-year-old children. The paper consists of two parts. The first part of the paper presents the views of various educators and psychologists on the conditions for learning self-care skills and the role of fingerplays in developing them. In the second part of the paper, the author presents an empirical study - a pedagogical pilot activity and observation, to investigate the facilitation of self-service skills with the help of finger rolls. Volume of the qualification work: 26 pages, 7 figures, 4 tables, 29 references Key words: finger toys, self-care skills, pre-school, 2-3 year olds
Fingerplays for promoting self-care skills for 2-3 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; pirkstiņrotaļas; pašapkalpošanās prasmes; pirmsskola; 2-3 gadus veci bērni