Ķīmiski modificētu stikla šķiedras audumu elektriskās īpašības - Ķezbere, Līga (Latvijas Universitāte, 2010)
Stikla šķiedras virsmas fizikālķīmisko īpašību modificēšanas tehnoloģiju izstrāde, lai iegūtu šķiedru materiālu ar jaunām īpašībām. Darbā tiek veikti stikla šķiedras virsmas un tilpuma nanostrukturēšana, kontrolējot sārmošanas procesa parametrus un to ietekmi uz šķiedras porainību. Uz atsārmota auduma tika uznesti metālu (Ni, Cu, Al) pārklājumi ar līdzstrāvas magnetrona uzputināšanas metodi. Metalizētajiem paraugiem tika veikta elektrisko un elektroķīmisko īpašību pārbaude. Stikla šķiedras auduma un metāla pārklājums iegūst elektroķīmiska elektroda funkciju. Darbā izmantotas poru analīzes metodes, Ramana spektraskopija, optiskais mikroskops, atomspēku mikroskops, diferenciāli termiskā analīze, sorbtometrija, elektroķīmiskā un elektriskā impedance, cikliskās voltamperometrijas metodes.

Glass fiber surface physicochemical properties of modified technologies for fiber materials with new properties. In this work are taken glass fiber surface and volume nanostructuring, controlling leaching process parameters and their effects on fiber porosity. On leached fabric was sputtering metals (Ni, Cu, Al) coatings by magnetron sputtering dc method. . Metallized samples was carried out electrical and electrochemical properties of test. Glass fiber covered with metal obatain electrode electrochemical function. In this work were used pore analysis, Raman spectrascopy, OM, ASM, differential thermal analysis, sorbtometry, electochemical and electric impedance, cyclic valtapmperometry.
Electrical properties of chemicaly modified glass fiber fabrics
Keywords: Fizika