Sociāli emocionālās kompetences Saprast sevi attīstības programmas aprobācija 4 – 5 gadus veciem bērniem - Grende, Amanda (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba tēma: Sociāli emocionālās kompetences Saprast sevi attīstības programmas aprobācija 4 – 5 gadus veciem bērniem Darba autors: Amanda Grende Darba mērķis: teorētiski izpētīt un praktiski izstrādāt un aprobēt sociāli emocionālās kompetences saprast sevi nodarbības un novērtēt to efektivitāti, veicot novērojumus pirms un pēc programmas realizācijas. Pētījuma objekts: sociāli emocionālās mācīšanās autorprogrammas aprobācija bērnu sociāli emocionālās attīstības veicināšanai. Kvalifikācijas darbs izstrādāts ar nolūku noskaidrot sociāli emocionālās kompetences saprast sevi attīstības programmas ‘’Saprast sevi’’ 4–5 gadus veciem bērniem ietekmi uz bērnu precīzu sevis uztveri, izpratni par emocijām, stipro pušu atpazīšanu, pārliecību par sevi un mērķtiecības attīstīšanu. Pētījuma rezultāti pierādīja, ka programma varētu būt noderīga arī citiem skolotājiem, tomēr tās rezultāti ir kvantitatīvi un nākotnē būtu nepieciešama padziļināta izpēte. Darba apjoms: 44 lpp, 4 tabulas, 11 attēli, 26 literatūras avoti, 3 pielikumi. Atslēgas vārdi: Sociāli emocionālā mācīšanās, sociāli emocionālās kompetences, kompetence saprast sevi, Sociāli emocionālās prasmes, Sociāli emocionālās mācīšanās programmas

The topic of the qualification work: Approbation of the program for developing the Self Awareness social-emotional competence for 4–5-year-old children Author: Amanda Grende The aim of the research: to theoretically research and practically develop and test the lessons of socio-emotional competence Self Awareness and evaluate their effectiveness by conducting observations before and after the implementation of the program. The object of the research: approval of the author's social-emotional learning program for the promotion of children's social-emotional development. The qualification work was developed with the aim of finding out the impact of the Social emotional competence Self Awareness development program ‘’Self Awareness’’ for 4– 5-year-old children on children's accurate social identities, identifying one’s emotions, developing interests and sense of purpose, experiencing self-efficacy, having a growth mindset. The results of the study proved that the program could also be useful for other teachers, however, its results are quantitative and would require in-depth research in the future. The content of the work: 44 pages, 4 tables, 11 images, 26 references, 3 annexes, Keywords: Social emotional learning, Social emotional competence, competence Self Awareness, Social and emotional learning skills, Social and emotional learning programs
Approbation of the program for developing the Self Awareness social-emotional competence for 4-5 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Sociāli emocionālā mācīšanās; sociāli emocionālās kompetences; kompetence saprast sevi; Sociāli emocionālās prasmes; Sociāli emocionālās mācīšanās programmas