SIA „Salons ITA” finanšu analīze - Celmiņš, Gatis (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba tēma ir “SIA “Salons ITA” finanšu analīze”. Darba gaitā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti un veikta uzņēmuma finanšu analīze, kas sevī ietver gan horizontālo, gan vertikālo analīzi, finanšu koeficientus. Izmantojot dažādas finanšu koeficientu aprēķināšanas formulas autors veic tādu finansiālā stāvokļa raksturojošu rādītāju aprēķinus kā: likviditāte, maksātspēja, rentabilitāte. Darbā veikti aprēķini par 2003., 2004. un 2005. gadu, novērtējot uzņēmuma finanšu stāvokļa izmaiņas analizējamo periodu laikā, un mēģinot noteikt to izmaiņu cēloņus. Diplomdarba apjoms ir 55 lappuses, tas sastāv no 5 daļām un _ pielikumiem. Darbā izmantotas 13 tabulas, 13 attēli, 19 formulas.

The title of the diploma work is “The financial analysis of the enterprise Salons ITA”. In the work are viewed theoretical aspects of financial analysis, as well as made the financial analysis, involving both horizontal and vertical analysis, financial ratio. Using different formulas of financial ratio, are calculated such financial situations describing indices as liquidity, solvency and profitability. In the work are analyzed acquired results of changes of the years 2003, 2004 and 2005, estimating changes of financial situation of enterprise in analysable periods and trying to determine cause of changes. The amount of the diploma work is 55 pages, consisting of 5 parts and _ supplements. 13 tables, 13 pictures and 19 formulas are used in this work.
Enterprise "Salans Ita” financial analysis
Keywords: Ekonomika