Ar brīvības atņemšanu notiesāto resocializācija - Pommere, Zane (Latvijas Universitāte, 2012)
2011.gadā Latvijas Sodu izpildes kodeksa piedzīvoja savus pēdējos lielos grozījumus, kas visvairāk skāra ar brīvības atņemšanas sodu notiesāto resocializāciju. Dažādas starptautiskas organizācijas ir izteikušas kritiku Latvijai par tās vājo kriminālsodu izpildes sistēmu, jo sevišķi minot, ar brīvības atņemšanas sodu notiesāto resocializācijas problēmas. Autore veic pastāvošā regulējuma analīzi, lai konstatētu resocializāciju, kāda tā ir pēc tiesiskā regulēja, analizējot dažādas koncepcijas resocializācijas jomā, konkrētāk pētot tieši divus no resocializācijas līdzekļiem, nodarbinātību un izglītības iegūšanu. Autore salīdzina arī atsevišķu Eiropas Savienības dalībvalstu situāciju šajā jautājumā ar Latvijā pastāvošo. Tāpat arī mēģinot sniegt savus priekšlikumus problēmu novēršanai.

In 2011 the Latvian Penalty Execution Code underwent its last major amendments to be most affected by a custodial sentence convicts re-socialization. Various international organizations have also criticized Latvia for its weak enforcement of criminal system, particularly referring to a custodial sentence convicts' rehabilitation problems. The author carried out an analysis of existing regulation to establish the re-socialization, as it is regulated by law, analyzing the different concepts of re-socialization activities, in particular by studying the two-re-socialization of the means of employment and education. The author compares the individual European Union member states at the issue with the Latvian current situation. The Author makes her solutions to remedy the problems.
Resocialization of a convicted with the penalty with deprivation of liberty
Keywords: Juridiskā zinātne