Presbiopijas pirmreizējā korekcija - Aleksejeva, Diāna (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 43 lappusēm. Tas satur 26 attēlus, 4 tabulas, 1 pielikumu un 23 literatūras avotus. Darba mērķis ir izvērtēt pirmreizējās presbiopijas korekcijas faktorus. Subjekti un metode: Pirmajā daļā tika izanalizēti presbiopijas pirmreizējās korekcijas izvēles faktori (vecums, dzimums, nodarbošanās veids, pamata refrakcija) 141 pacienta kartiņai. Otrajā daļā tika aptaujāts 21 pacients ar pirmreizēju presbiopijas korekciju un izanalizētas viņu sūdzības. Secinājumi: Pirmreizējo presbiopijas pacientu korekcijas vajadzība ir atkarīga no vecuma, nodarbošanas veida. Pamata refrakcijai nav būtiskas nozīmes presbiopijas paradīšanās brīdī. Pacienti visbiežāk izvēlas monofokālo korekciju. Atslēgas vārdi: Presbiopija, vecums, nodarbošanās veids, refrakcija, korekcijas veidi.

Bachelor work is written in Latvian on 43 pages. It contains 26 pictures, 4 tables, 1 attachment and 23 literature sources. Purpose: to evaluate factors influencing first presbyopia correction. Subjects and method: In the first part, factors influencing first presbyopia correction (age, gender, type of occupation, refraction) were analyzed from 141 patient’s cards. In the second part, 21 patients were interviewed to analyze their complaints. Results: Conclusion: First-time correction of presbyope is depending of age and type of occupation. The basic refraction isn’t depended for time when presbyopy starts. Patients select monofocal correction mostly. Keywords: Presbyopia, age, type of occupation, refraction, types of correction.
The first presbiopic correction
Keywords: Fizika