Pilnvarojums un ar to saistītie juridiskie problēmjautājumi - Mazrima, Baiba (Latvijas Universitāte, 2012)
Šajā darbā apskatīti kādi ir pilnvarojuma veidi, kādas ir to kopīgās un atšķirīgās pazīmes. Tiek apskatīts kāds pilnvarojuma veids katrā atsevišķā situācijā ir izdevīgāks. Darbā aprakstīts autora viedoklis par pilnvarnieka tiesību diskrimināciju salīdzinājumā ar pilnvarotāju. Iepazīstoties ar likumsdošanu, var secināt, ka likums pārsvarā aizsargā pilnvarotāja, nevis pilnvarnieka intereses. Tāpat tiek apskatīti ar pilnvarojumu saistītie juridiskie problēmjautājumi: pilnvaru viltojumu gadījumi, apstākļi, kādēļ visbiežāk notiek tiesvedības saistībā ar pilnvarojumu, autors pamato savu viedokli, ka pilnvarojumu reģistrs nenestu sagaidāmo efektu. Un visbeidzot tiek aprakstīts kā pareizi izdot pilnvaru, neradot zaudējumus pašam sev. Lai to izdarītu, svarīgi izvērtēt pie kā griezties, lai izdotu pilnvaru, kādu pilnvaru izdot labāk, kā to var atsaukt, kādas ir pilnvarotāja un pilnvarnieka tiesības.

In this work, there ir described about what authorization forms there are, what are their communal and different features. It is viewed, which authorization form is more favourable in each different situation. In this work is viewed authors view about attorney's rights discrimination comparing with the principal. By referring to the law, can be concluded, that the law is traditionally protecting principals not attorneys interests. There is also described legal issues linked with authorization: cases of faked authority, facts, why more often happens proceedings in connection with authorization, the author justifies this opinion that authorization register would not bring the expected effect. And finally there is described how to issue the autority right, witout doing any losses to yourself. For doing that, it is important to assess, who to turn to for issuing the authority, what kind of autority issue better, how you can recall it, what are the principals and attorneys rights.
Authorization and Legal Questions it is Entailed with
Keywords: Juridiskā zinātne