Hidroloģisko datu analīzes metodes - Mackeviča, Māra (Latvijas Universitāte, 2021)
Darbā tiek apskatītas tādas hidroloģisko modeļu datu verifikācijas metodes kā kļūdu mēri, daudzfaktoru lineārā regresija un efektivitātes koeficienti. Hidroloģisko parametru – ūdens līmeņa un caurplūduma – ilggadīgās tendences Latvijas novērojumu stacijās tiek analizētas, pielietojot neparametriskos testus un trenda slīpuma novērtēšanas metodes. Minētajiem hidroloģiskajiem parametriem, pielietojot vairākas metodes, tiek novērtētas pārsniegšanas varbūtības un ekstremālo vērtību atgriešanās līmeņi.

This thesis looks at hydrological model data verification methods such as error measures, multiple linear regression and efficiency coefficients. Hydro-logical parameter – water level and discharge – long term trends in Latvia are studied using nonparametric tests and slope estimator. Exceedance probability and extreme value return level, applying various methods, are also analysed.
Methods of analyzing hydrological data
Keywords: Matemātika; Verifikācija; Efektivitātes koeficienti; Daudzfaktoru lineārā regresija; Neparametriskie testi; Pārsniegšanas varbūtības