SIA “Janne” finanšu analīze un attīstības perspektīvu prognozēšana - Rolava, Sanita (Latvijas Universitāte, 2018)
Lai uzņēmējdarbība būtu efektīva, nepieciešams veikt finanšu analīzi un attīstības perspektīvu prognozēšanu, kas sniedz finansiālā stāvokļa novērtējumu. Diplomdarba sabiedrības uzņēmējdarbības periods ir 4 gadi, tādēļ finansiālā stāvokļa novērtēšana SIA „Janne” ir nozīmīga. Darba mērķis ir, pielietojot finanšu analīzes un prognozēšanas teorētiskos aspektus analizēt SIA „Janne” finanšu rādītājus un attīstības perspektīvas, un izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai un attīstībai. Darba izstrādes gaitā autore konstatēja tādas nepilnības kā nesavlaicīga debitoru parādu uzskaite, īstermiņa saistību pārmērīgs apjoms, līdzekļu nepietiekamība un tml., kas skar SIA „Janne” finansiālo stāvokli. Pētījuma gaitā iegūto rādītāju rezultāti liecina par pētāmās sabiedrības līdzšinējās attīstības svārstīgo efektivitāti un nestabilitāti.

For business to be effective, it is necessary to make a financial analysis and forecast for development prospects that provides with an assessment of the financial position. The diplomas-work company’s business period is 4 years therefore the assessment of Ltd. “Janne” is important. The aim of the work is, by using the knowledge of financial analysis and forecasting, to analyze company’s financial indicators and development perspectives, to develop proposals for improvement and development of financial position. In the work author identified such shortcomings as untimely accounts receivable accounting, excessive amount of short-term liabilities, insufficient funds, etc., which affects Ltd. “Janne” financial condition. The results obtained during the work indicate the company’s current fluctuating development efficiency and instability.
Ltd “Janne” financial analysis and forecast for development perspectives
Keywords: Ekonomika; Finanšu analīze; Izmitināšanas pakalpojumi; Koeficients; Prognozēšana; SVID analīze