Pārrobežu informācijas apmaiņas tiesiskais regulējums valsts funkciju izpildei un ar to saistītas problēmas sauszemes transportlīdzekļu jomā - Dorohins, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba ietvaros tiek analizēts starpvalstu datu apmaiņas procesa tiesiskais regulējums sauszemes transportlīdzekļu un to vadītāju jomā, procesa organizācija un problēmas, ar kurām saskaras ES dalībvalstis un Latvija. Darbā ir izpētīta regulējuma ietekme uz fizisko personu datu apmaiņu un ar to saistītas problēmas. Pētījums aptver spēkā esošo un arī vēsturisko tiesisko regulējumu, to attīstību un esošo situāciju. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām. Maģistra darba apjoms ir 66. lappuses, t.s. 5 attēli, 8 tabulas. Maģistra darbā izmantoti 55. informācijas avoti.

Within the framework of the master's thesis, the legal regulation of the international data exchange process in the field of land vehicles and their drivers, the organization of the process and the problems faced by the EU Member States and Latvia are analysed. The paper examines the impact of legal regulation on the exchange of personal data and related problems. The study covers the current and also the historical legal framework, its development and the current situation. The master's thesis consists of 3 chapters. The volume of the master's thesis is 66 pages, i.e. 5 figures, 8 tables. 55 information sources are used in the master's thesis.
Legal legislation for the cross-border exchange of information for the performance of national functions and related problems in the field of road vehicles
Keywords: Tiesību zinātne; starpvalstu datu apmaiņa; transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrācija; nacionālais kontaktpunkts; international data exchange; registration of vehicles and their drivers