Kventina Tarantino filmu poētika - Pavāre, Diāna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Kventina Tarantino filmu poētika”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādus vizuālos paņēmienus un naratīva struktūras Kventins Tarantino visbiežāk izmanto savās filmās. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīta kino poētika un tās pētniecība, semiotika, kino valoda, naratīvs, kā arī Kventina Tarantino māksla Amerikas kino kontekstā. Metodoloģijas daļā tiek apskatīta semiotiskā un naratīva analīze. Pētījuma daļā tiek veikta deviņu filmu analīze, kas ir balstīta uz iepriekš definētām metodēm un parametriem. Pētījuma secinājumi ietver apkopoto informāciju par visbiežāk izmantotajiem vizuāla- jiem paņēmieniem, objektiem un vietām, kā arī naratīva analīzes rezultātus. Abas pētniecības metodes un to rezultāti definē režisora kino poētiku.

The theme of the Bachelor thesis is “The poetics of Quentin Tarantino films”. The goal of this thesis is to determine the visual techniques and narrative structures, that are used by Quentin Tarantino. The theoretical part examines the poetics of cinema and its research, semiotics, the language of cinema, narrative and the art of Quentin Tarantino in the context of USA. The methodology part examines the semiotic analysis and analysis of narrative. The research includes analysis of nine movies, which is based on pre-defined methods and parameters. The conclusions summarize the information about most frequently used visual tech- niques, locations and objects, as well as the results of narrative analysis. Both methods and the results define the poetics of Quentin Tarantino.
The poetics of Quentin Tarantino films
Keywords: Komunikācijas zinātne; kino poētika; Kventins Tarantino; semiotika; naratīvs