Latvijas nodokļu sistēmas attīstība un pilnveidošana - Korabļova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba mērķis ir analizēt Latvijas nodokļu sistēmu, lai novērtētu tās efektivitāti, un izteikt priekšlikumus nodokļu sistēmas pilnveidošanai. Nodokļu sistēma ir neatkarīgās valsts pastāvēšanas nosacījums, tādēļ nodokļu politikai ir visciešākais sakars gan ar politisko, gan ekonomisko situāciju. Nodokļu sistēmu skar vairākas problēmas. Galvenās no tām ir nodokļu likumu pārkāpumi no nodokļu maksātāju puses, vispārēja izvairīšanas no nodokļiem un dubultā aplikšana. Latvijas nodokļu sistēmas pilnveidošanai darba autore iesaka pāriet no proporcionālas likmes iedzīvotāju ienākuma aplikšanā, uz lēni kāpjošu progresīvo procentu likmi, no nodokļa maksāšanas atbrīvojot personas ar minimāliem ienākumiem; un uzlabot nodokļu likumdošanu, lai tā būtu stabila, un pieļautu nemitīgu likumu un noteikumu grozīšanu.

The purpose of master thesis is to analyse the Latvian tax system to estimate it efficiency and to state offers for perfection of tax system of Latvia. The tax system is a condition of existence of the independent state, therefore at a tax policy the strongest communication as with political, so with an economic situation. Many problems are connected with tax system also. The main difficulties areas are violation of tax law, tax evasion and avoidance, and the double taxation. For perfection of tax system the author of work offer to pass from the proportional rate in the taxation of income tax, to slowly increasing progressing rate, releasing from payment of the tax of persons with the minimal income; to improve the legislation on taxes that it was stable, it is inadmissible constant change of laws and instructions.
Latvian tax system development and perfection
Keywords: Ekonomika