Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu iespējamo variantu seku analīze - Zarāne, Liene (Latvijas Universitāte, 2012)
Autore: Liene Zarāne Bakalaura darbs: Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu iespējamo variantu seku analīze Zinātniskais vadītājs: LU Ekonomikas un vadības fakultātes profesore Daina Šķiltere. Darba apjoms: 90 lpp, 32 attēli, 9 tabulas, 3 pielikumi, 94 lit.avoti. Darba mērķis: izvērtēt iespējamo ES Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu apjomu alternatīvu radītās sekas Latvijas lauksaimniecības nozarē periodā 2014.-2020.gadam. Pētīšanas metodes: informācijas apstrādes statistiskās metodes un modificētā Delfi ekspertmetode. Darba rezultāts: noteiktas galvenās iespējamo tiešo maksājumu apjomu ietekmes sekas uz Latvijas lauksaimniecības nozares rādītājiem periodā 2014.-2020.gadam Atslēgas vārdi: Kopējā lauksaimniecības politika, tiešie maksājumi, KLP reforma, lauksaimniecība

Author: Liene Zarāne Bachelor’s paper: Effect analysis of possible variants of the European Union Common agricultural policy direct payments Adviser of the bachelor’s paper: Latvian University of Economics and Management Faculty, Professor Daina Šķiltere. Size of the bachelor’s paper: 90 pages, 32 figures, 9 tables, 3 appendices, 94 lit. sources. Aim of the paper: to evaluate the effect of the possible alternative amounts of the direct payments of the EU Common Agricultural Policy on the agriculture in Latvia from 2014 until 2020. Research methods: statistical methods of information processing and modified Delphi method. Result of work: the main effect of the possible alternative amounts of the direct payments on the agriculture indices in Latvia from 2014 until 2020 has been established. Keywords: Common agricultural policy, direct payments, CAP reform, agriculture
Effect analysis of possible variants of the European Union Common agricultural policy direct payments
Keywords: Vadībzinātne