Ekoloģiskās kosmētikas nozares attīstības novērtējums un pilnveides iespējas Latvijā. - Melece, Ginta (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba temats ir “Ekoloģiskās kosmētikas nozares attīstības novērtējums un pilnveides iespējas Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz Latvijas ekoloģiskās kosmētikas nozares izpēti un novērtējumu, izstrādāt priekšlikumus nozares attīstībai un pilnveidošanai. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi bakalaura darba pirmajā daļā autore apskatīs kosmētikas nozari, otrajā daļā tiks veikts kosmētikas nozares raksturojums Latvijā un nozares SVID analīze. Trešajā daļā tiks veikta ekspertu interviju analīze. Ņemot vērā uzņēmumu darbības analīzi un ekspertu anketas rezultātus, tiks izstrādāti priekšlikumi ekoloģiskās kosmētikas nozares attīstībai un pilnveidei.Darbs sastāv no 63 lpp., iekļaujot 13 att. un 6 tab.

The topic of the bachelor's thesis is "Evaluation of the development of the ecological cosmetics industry and opportunities for improvement in Latvia". The aim of the bachelor thesis is to develop proposals for the development and improvement of the industry, based on the research and assessment of the ecological cosmetics industry in Latvia. In order to achieve the set goal, in the first part of the bachelor thesis, the author will examine the cosmetics industry, in the second part, the characteristics of the cosmetics industry in Latvia and the SWOT analysis of the industry will be carried out. The third part will analyze the expert interviews. Taking into account the analysis of the companies' activities and the results of the expert questionnaire, proposals for the development and improvement of the ecological cosmetics industry will be developed.
Evaluation of the development of the ecological cosmetics industry and opportunities for improvement in Latvia.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; ekoloģiskā kosmētika; kosmētikas ražotāji; kosmētikas nozare; nozares attīstība; faktoru analīze