Televīzijas kanālu piedāvājums cittautiešiem Latvijā: iespējas un auditorijas vajadzības - Šņore, Ilze (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma „Televīzijas kanālu piedāvājums cittautiešiem Latvijā: iespējas un auditorijas vajadzības” tika izvēlēta tādēļ, ka Latvijā ir liels cittautiešu skaits, un atsevišķos Latvijas televīzijas kanālos tiek veidotas arī programmas, kas domātas cittautiešu auditorijai, tomēr aktuāls ir jautājums – vai šīs programmas piesaista gana lielu mērķauditoriju? Kas vairāk veicina integrācijas procesu – krievu TV auditorijas uzrunāšana saturiski, bet latviešu valodā vai tomēr raidījumu veidošana krievu valodā? Darbā izvirzīto uzdevumu īstenošanai, tika veikta programmu reitingu analīze, dziļās intervijas ar cittautiešu auditorijas pārstāvjiem, ekspertu intervijas un intervijas ar TV kanālu pārstāvjiem. Sarunas ar krievu TV auditorijas pārstāvjiem atklāja, ka ir daudz objektīvu iemeslu, kādēļ Latvijā veidotās programmas šobrīd šķiet ne pārāk saistošas. Viens no iemesliem ir programmu kvalitāte.

Theme of the bachelor work is “TV channels' supply for Russophone inhabitants of Latvia: options and audience's needs” was chosen because there is a great number of Russophone inhabitants in Latvia, and several TV channels of Latvia make TV programmes, which are specially meant for Russian speaking audience. However there is a live matter, whether these programmes attract sufficient target audience. What promotes integration better – addressing to Russian audience with programme’s content, but in Latvian, or making programmes in Russian? To accomplish advanced tasks of my work analysis of TV programmes’ ratings was done, as well as profound interviews with representatives of foreigners’ audience, interview with experts and interviews with TV channels’ representatives. Conversations with representatives of Russian audience revealed that there are many objective reasons, why TV programmes in Latvia don’t seem to be interesting. One of the reasons is programmes’ quality.
TV channels' supply for Russophone inhabitants of Latvia: options and audience's needs
Keywords: Komunikācijas zinātne