Ilgtspējīga mežu pārvaldība Rīgas pilsētā - Gaiss, Uldis (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā „Ilgtspējīga mežu pārvaldība Rīgā” autors ir pētījis Rīgas pilsētas meža resursu attīstību, galvenokārt akcentējot resursu pārvaldību un vides komunikāciju. Veicot literatūras avotu studijas, empīrisko pētījumu – dažādu mērķgrupu pārstāvju intervēšanu, iedzīvotāju aptauju (anketēšanu), noskaidrota esošā situācija un apstiprināta galvenā pētījuma problēma – nepietiekami attīstīta Rīgas pilsētas meža resursu pārvaldība. Apkopojot un analizējot pētījuma rezultātā iegūto informāciju, izstrādātas vadlīnijas un priekšlikumi ilgtspējīgai Rīgas pilsētas meža resursu pārvaldībai. Darba rezultātus var izmantot kā pamatu detalizētākas un padziļinātākas izpētes veikšanai pilsētas meža resursu pārvaldībā atsevišķos vides sektoros. Pētījuma apjoms ir 108 lapas, darbā ietverti 13 attēli un 10 tabulas.

In the work of master’s degree „Sustainable Forest Management in Riga City” author inquired into development urban forest resources, mainly accent to forest resources management and environment communication make. Unsatisfactory developed urban forest resources in Riga city is approved main problem of research founded by studying sources and carrying out the empire research with interviewing members of different target groups, mediatizing the population. To repose on aggregate and analyze researching information, are prepared guidelines and proposals for sustainable forest management in Riga city. The result of this work are available as base for detailed and more deep research of urban forest resources management in different environment sections. The volume of research are 108 pages, this work contain 13 images and 10 tables.
Sustainable Forest Management in Riga City
Keywords: Vides pārvaldība