Notiesāto nepilgadīgo resocializācija Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem un ieteikumi situācijas uzlabošanai - Skapāne, Agate (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Notiesāto nepilngadīgo resocializācija Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem un ieteikumi situācijas uzlabošanai” mērķis bija izpētīt esošos resocializācijas līdzekļus nepilngadīgajiem ieslodzījuma vietās, uzmanību pievēršot nepilngadīgo izglītībai, nodarbinātībai, sporta aktivitātēm un resocializācijas programmām, kā arī, ar anketu palīdzību, uzzināt sabiedrības un ieslodzīto viedokli jautājumā par resocializāciju, ko autorei bakalaura darba izstrādē izdevās sasniegt. Darba autore sniedza priekšlikumus par sportiskajām aktivitātēm, izglītību un darba iespējām ieslodzījuma vietā. Kopumā dzīvošanas apstākļi ieslodzījuma vietā ir labi, taču notiesātie nepilngadīgie vēlētos vairāk sportiskās aktivitātes, kā arī apgūt dažādas profesijas, no kurām vispopulārākās ir pavāra, celtnieka un automehāniķa profesijas. Atslēgvārdi: ārzemes, izglītība, nepilngadīgie, nodarbinātība, notiesātie, resocializācija, sports

The author of the Bachelor’s thesis “Resocialization of convicted juveniles in Correctional Institution for Juveniles in Cesis and recommendations for improvement of the situation”, based on a variety of both literature and the results of surveys explored, what kind of reintegration activities are in the correctional institution and what the convicted juveniles would like to change in their living conditions in the correctional institution. The author made proposals about sports, education and job opportunities in the correctional institution. In general living conditions are good, but the convicted juveniles would like more sports activities, as well as to learn a variety of professions, of which the most popular were working as a chief, a builder and a mechanic. Keywords: education, employment, foreign countries, juveniles, resocialization, sports, the convict
Resocialization of convicted juveniles in Correctional Institution for Juveniles in Cesis and recommendations for improvement of the situation
Keywords: Juridiskā zinātne