Osteohondrozes izplatība medicīnas māsām un māsas palīgiem no 40 gadu vecuma - Kokina, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2014)
Muguras sāpes ir viens no izplatītākiem sāpju veidiem. Ar tām nācies saskarties gandrīz 50% iedzīvotāju, visbiežāk muguras sāpju cēlonis ir mugurkaulā pārmaiņas. Ik gadu Latvijā ar sāpēm mugurkaulā ārsta palīdzību lūdz vairāki desmiti tūkstoši pacientu, līdz ar to mugurkaula slimības no individuālas kaites kļūst par ekonomisku un sociālu problēmu. Noskaidrot osteohondrozes izplatību medicīnas māsu un māsu palīgu no 40 gadu vecuma vidū. Bakalaura darba tēma – Osteohondrozes izplatība medicīnas māsām un māsas palīgiem pēc 40 gadu vecuma. Tēmas aktualitāti nosaka: osteohondrozes izplatība. Darba mērķis bija noskaidrot osteohondrozes izplatību medicīnas māsu un māsu palīgu no 40 gadu vecuma vidū. Pētniecības uzdevumi bija izpētīt pieejamo zinātnisko literatūru par osteohondrozi; izveidot anketas jautājumus māsām un māsu palīgiem; veikt anketēšanu; veikt iegūto rezultātu analīzi un izdarīt secinājumus. Izvirzīta hipotēze: Osteohondroze ir izplatīta saslimšana veselības aprūpes speciālistu vidū. Pētniecības instruments: strukturēta anketa; pētniecības metode: kvantitatīva – anketēšana. Atslēgas vārdi: Osteohondroze, medicīnas māsas, māsas palīgi, izplatība. -

Back pain is one of the most common types of pain. With those encountered in almost 50% of the population, the most common cause of back pain is spinal changes. Every year, the Latvian spine pain doctor asks tens of thousands of patients to the disease of spine ailments individual becomes an economic and social issue. To find out the prevalence of osteochondrosis nurse and a nursing assistant at age 40 in the middle. Bachelor thesis: - Osteochondrosis prevalence of nurses and nurse assistants at the age of 40. Topicality determine: the prevalence of osteochondrosis. The aim was to determine the prevalence of osteochondrosis nurse and a nursing assistant at age 40 in the middle. The research objectives were to investigate the available scientific literature on osteochondrosis; create questions of the form for nurses and nursing assistants; carry out surveys; make the results obtained from the analysis and conclusions. The hypothesis: Osteochondrosis is a common illness among health care professionals. The research instrument: structured questionnaire; Research Method: Quantitative - survey. Keywords: Osteochondrosis, nurses, nurse assistants, spread.
Osteochondrosis distribution of nurses and nurse assistants at age 40
Keywords: Medicīna