Biznesa Procesu Vadības Sistēmas JBoss jBPM arhitektūras uzlabojumi - Kersovs, Jevgenijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā tiek apskatīti vispārīgas BPM pieejas izmantošanas koncepcijas, BPM projekta dzīves cikls un platforma, kā arī tehnoloģijas kopums, kas padara iespējamu BPM pieejas realizāciju. Definētas standarta biznesa un programmatūras izstrādes pieejas prasības BPMS funkcionalitātei. Veikta īsa analīze par BPM sistēmu tirgus stāvokli mūsdienās. Detalizēti aprakstīta atklātā pirmkoda BPMS JBoss jBPM iekšēja arhitektūra un pamata funkcionalitāte. Darba turpinājumā JBoss jBPM sistēma tiek salīdzināta ar BPMS produktiem no dažādiem izstrādātājiem un veikta analīze cik apskatītas sistēmas atbilst iepriekš definētām prasībām. Aprakstītas eksistējošās jBPM sistēmas šauras vietas un veikta analīze kāda veidā to var uzlabot, pielāgojot konkrēta uzņēmuma biznesa prasībām. Piemērā tiek pastāstīts kā var uzlabot JBoss jBPM sistēmu, implementējot vairāku valodu atbalstu jeb procesu internacionalizāciju. Atslēgvārdi: Biznesa procesa vadības sistēmas, BPM standarti, jBPM arhitektūras uzlabojumi

In master’s thesis reviewed general concepts of BPM approach usage, BPM platform and project lifecycle, as well as technology set which enables BPM approach realization. Standard business and software development approach requirements to BPM system functionality are defined. A brief analysis of today’s BPM system market state has been made. Internal architecture and functionality of open-source BPMS JBoss jBPM described in detail. Also compared JBoss jBPM system with BPMS products other vendors and analyzed how the systems corresponds to requirements previously defined. Described several bottlenecks of existing system and proposed possible architectural enhancements, by adjusting specific company business requirements. The example shows how JBoss jBPM system could be improved by implementing multiply language support i.e. process internationalization. Keywords: Business Process Management System, BPM standards, jBPM architecture enhancement
Business Process Management JBoss jBPM system architecture enhancements
Keywords: Datorzinātne